GeriSalata Tarifleri Portakal soslu Akdeniz salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakal soslu Akdeniz salatası tarifi

Portakal soslu Akdeniz salatası tarifi

Akşam yemekleriniz için hafif ve lezzetli bir salata, tam ağzınıza layık... Üstelik içinde bulunan tulum peyniri ve ton balığı sayesinde tam bir protein deposu. İki kişiye gayet uygun olan bu salatayı ana yemek olarak da yardımcı yemek olarak da tüketebilirsiniz. İşte portakal soslu Akdeniz salatası tarifi...

  • Çiğ
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket Akdeniz yeşilliği
  • 2 yemek kaşığı Erzincan tulum peyniri
  • 1 kutu dilim ton balığı

Sos için:

  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Portakal soslu Akdeniz salatası tarifi Nasıl yapılır?

İyice yıkayıp süzdürdüğünüz Akdeniz yeşilliklerini doğrayın. Üzerine iri doğranmış tulum peynirini, iri parçalara ayrılmış ton balığını yerleştirin.

Sos malzemelerini karıştırarak, üzerinde gezdirin.