GeriHamur İşi Tarifleri Popover tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Popover tarifi

Popover tarifi
Bu puf lezzetin tadına doyamayacaksınız!

Bu puf lezzetin tadına doyamayacaksınız!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram un
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 tutam tarçın
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 40 gram tereyağı

Popover tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 220 derecede önceden ısıtın.

Unu bir kaseye koyun ve üzerine tuzla tarçını ekleyin. Bir yerde sütü ısıtırken diğer tarafta yağı eritin. Bu sırada elektrikli mikserle yumurtaları köpükleşinceye kadar çırpın. Çırpmaya devam ederken, ısıttığınız sütü üzerine ekleyin. Daha önce tuz ve tarçın eklenmiş olan unu yavaş yavaş karışıma döktükten sonra ısıttığınız tereyağını bunlara ekleyin.

Muffin kalıplarını 2 dakika kadar sıcak fırında ısıtın, çıkarıp yağlayın. Hazırladığınız hamuru kalıbın haznelerine 3/4’üne gelecek şekilde paylaştırın ve fırına verin. 15 dakika pişirdikten sonra fırının ısısını 180 dereceye düşürün. Bıçağın ucuyla popover’lerin üzerini hafifçe çizip 20 dakika daha pişmeye bırakın.

Yeterince kabarmış ve üstleri kahverengiye dönmüşse hazır demektir. Fırından alıp kalıptan çıkarın.