GeriHamur İşi Tarifleri Piruhi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Piruhi tarifi

Piruhi tarifi

Bir çeşit mantı olan enfes lezzet piruhinin adı Rusçadan lezzeti ise Osmanlı mutfağından geliyor. Klasik mantının aksine etle değil tulum peyniri ve maydanozla tatlandırılan piruhinin üzerine de yoğurtlu sos dökülüyor ve ortaya sultanlara layık bir lezzet çıkıyor. İşte tarifi...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Tulum peyniri
  • Maydanoz
  • Yoğurt
  • Ceviz

Piruhi tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle piruhinin ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamurunu hazırlayın ve dinlenmeye bırakın.

Peynir ve maydanozdan harç yapın. Hamuru incecik açarak kare biçiminde küçük küçük kesin ve içine harç koyarak üçgen şekilde kapatın. Fırında pişirip daha sonra haşlayın.

Üzerine yoğurtlu sos ve istenirse dövülmüş ceviz gezdirilerek servis edilir.

çin