USTA İŞİ

Piruhi tarifi

Piruhi tarifi

En farklı mantı tariflerinden biri olan piruhi, Osmanlı mutfağının en bilinen ve sevilen lezzetlerinden. Klasik mantıdan katlanışıyla ve pişirilmesiyle ayrılan piruhi, değişik bir yemek arayanların gözdelerinden olaya aday. Ancak hamur açmanızı gerektirdiği için biraz sabır ve ustalık gerektirdiğini unutmayın.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz

İçi için:

  • 150 gram sert beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet küçük soğan

Üzeri için:

  • Sıvı yağ
  • Kırmızı toz biber

Hazırlanışı

1 yumurtanın akını ayırıp kalan hamur malzemelerini güzelce yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika kadar dinlendirin.

Mantınızın iç harcı için soğan ve maydanozu ince ince doğrayın. Beyaz peyniri ufalayıp karıştırın.

Hamuru dört parçaya bölün. Her parçayı merdaneyle yufkadan biraz kalın açın. İç harcınızından misket büyüklüğünde parçalar alarak yufkanın her tarafına aralıklı olarak dağıtın.

Ayırdığınız yumurta akını yufkanın boş yerlerine sürün. Çay bardağının ağzıyla harç ortada kalacak şekilde yuvarlaklar kesin. Kestiklerinizi yarım ay şeklinde kapatıp iki ucunu ortada birleştirerek yapıştırın. Sıcak suda haşlayın.

Pişince üstüne sıvı yağda kızdırdığınız kırmızı biber dökün.

Okurumuz Alina Zaslavska'nın gönderdiği piruhi tarifi...

resimli yemek tarifleri pratik tarifler Makarna - Mantı Tarifleri lezzetli kolay yemek tarifleri piruhi tarifi piruhi mantısı tarifi