GeriBalık Tarifleri Pirinçli balık lokma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pirinçli balık lokma tarifi

Pirinçli balık lokma tarifi

Eğer Tayland mutfağını hala denemediyseniz kolay ve güzel bir tarif sizin için hemen aşağıda. Dışı çıtır çıtır kızaran bu minik topların içinde pirinç ve balık parçaları bulunuyor. Özel sosuyla lezzeti katlanan pirinçli balık lokmayı balık ve deniz ürünü seven herkes mutlaka denemeli.

  • Buharda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram kokulu pirinç
  • 1 paket krema
  • 70 gram tost ekmeği
  • 500 gram uskumru filetosu
  • 3-4 parçaya bölünmüş sardalye filetosu
  • 1 yumurta
  • Biraz limon suyu ve kabuğu
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 arpacık soğan
  • 1,5 paket balık bulyon
  • 1,5 paket krema
  • 1 demet kişniş
  • Tuz
  • Karabiber

Pirinçli balık lokma tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencereye su koyun ve ısıtın.

Ilık bir hal aldığında pirinçlerinizi içine atın ve bir saat kadar bekletip pirinçlerin yumuşamasını sağlayın.

Yumuşadıktan sonra suyunu süzdürün.

Tost ekmeklerinizin kenarlarını kesin ve ısıttığınız kremanın içine atıp iyice yumuşatın.

Daha sonra içine uskumru ve sardalye filetolarını atıp iyice karıştırıp püre haline getirin.

İçine yumurtanızı, limon suyunu ve kabuklarını ve baharatları ekleyip karıştırmaya devam edin.

Daha sonra bu karışımdan ufak toplar hazırlayın ve bu topları yumuşattığınız pirince bulayın.

Bu topları delikli pişirme kabına koyup fırına atın ve buharlanarak pişirin.

Sosu için, arpacık soğanlarınızı tereyağında çevirin ve üzerine balık bulyonu ekleyip kaynatın.

İçine kremayı da döküp bir kez daha kaynamasını bekleyin.

10 dakika kadar kaynadıktan sonra kişnişi de koyup pürenizi elde edin.

Son olarak baharatlarınızı ilave edin.

Balık toplarınızla birlikte servis edin.