ORTA ZORLUKTA

Pırasa dolması tarifi

Pırasa dolması tarifi

Daha çok yemek ya da börek olarak tükettiğimiz pırasa bu sefer bambaşka bir görünümle karşımıza çıkıyor. Pırasa dolması... Görüntüsüyle yaprak sarmasına benzeyen pırasa dolması lezzetiyle de gönlünüzü fethedecek. Zonguldak mutfağına özgü bu tarifi denemek isterseniz, işte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 500 gram pırasa
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1/2 çay bardağı kuş üzümü
  • Tereyağı
  • Maydanoz
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Pırasaları suda haşlayın ve haşladıktan sonra soğuk suda bekletin.

Uygun bir tavada soğanları kavurun.

Daha sonra pirinçleri ve suyu ekleyin.

Pirinçler suyunu çektikten sonra maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin.

Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın.

Soğuyan harcınızı pırasaların içine doldurarak tencereye dizin.

Üzerine su ilave ederek kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Parmesanlı Enginar Dolması | Mucize Lezzetler

 

Fotoğraf: iStock

pırasa dolması tarifi zonguldak yemekleri sebze yemekleri