ORTA ZORLUKTA

Pilavlı bıldırcın kavurması tarifi

Pilavlı bıldırcın kavurması tarifi

Yemek sofralarınıza renk katacak hem pratik hem de lezzetli bir tarif.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 3 adet bıldırcın
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 dal maydanoz

Hazırlanışı

Pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Bıldırcınları yıkayın, temizleyip süzün. Tencerede tereyağını eritin. Tencerenin kapağı kapalı olarak bıldırcınları kızartın. Karabiber, kekik, tuz ve 4 bardak su koyun. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Bir başka tencerede tereyağını eritin. Pirinçler berraklaşıncaya kadar karıştırarak kavurun. Bıldırcın suyundan 3 bardak ilave edin. Pilavı kısık ateşte pişirin. Pilavın üstüne bıldırcınları koyup maydanozla süsleyip servis yapın.


tarif pilav pilav tarifleri