ORTA ZORLUKTA

Pilav tarifi

Pilav tarifi

Pilavın ayarını tutturamayanlar bu tarifle mükemmel pilavlar yapabilir.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı su ya da et suyu
  • Tuz

Hazırlanışı

Önce pirinci ayıklayın. Yıkayıp, süzün ve sıcak suda 1 saat kadar ıslatın.

Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Süzdüğünüz pirinçleri ve tuzu katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Tuz pirincin karıştırılırken, kırılmasını önleyecektir. 10 dakika kadar pirinci kavurun. İçine suyu ya da et suyunu sıcak olarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak, 1-2 dakika orta ateşte sonra çok kısık ateşte pişirin.

Üzerine kalan tereyağını ister eritip, isterse katı olarak karıştırıp kapağı kapalı demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.



pilav pilav tarifi tarif