GeriBörek Tarifleri Peynirsiz peynirli börek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirsiz peynirli börek

Peynirsiz peynirli börek
Evde peynir olmadığı zaman yapabileceğiniz, erimiş peynir tadını aratmayan harika bir tarif!

Evde peynir olmadığı zaman yapabileceğiniz, erimiş peynir tadını aratmayan harika bir tarif!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1,5-2 su bardağı yoğurt
  • 3 adet büyük yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzeri için çörek otu

Peynirsiz peynirli börek Nasıl yapılır?

Tepsiyi yağlayın. Birinci yufkayı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde serin. Süt ve yağı bir kase içerisinde karıştırın. Bu karışımdan yufkanın üzerine yayın. Diğer yufkayı kenarlardan taşmadan büzerek tepsiye koyun ve üzerine sos dökün. Üçüncü yufkaya da aynı işlemi yaptıktan sonra yoğurt, yumurta ve tuzu bir kase içinde karıştırıp yufkanın üzerine yayın. Kalan yufkaları bir kat yufka bir kat sos şeklinde bitirin. Kenarlardan taşan yufkayı kapatın ve kalan sosu üzerine dökün. Çörek otu serpin ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin.