GeriHamur İşi Tarifleri Peynirli ve jambonlu kiş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli ve jambonlu kiş tarifi

Peynirli ve jambonlu kiş tarifi

Hamur işi yaparken pratik çözümler arayanların en büyük yardımcılarının başında milföy hamuru geliyor. Birçok farklı tarifle kullanılabilen bu malzemeyle biz bu kez kiş yaptık, içini de tost kaşarı ve hindi jambonla doldurduk. Hem çok pratik hem de çok lezzetli oldu. Kahvaltıda da yenir, akşam yemeğinde de...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet hazır dondurulmuş milföy hamuru
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 10-15 dilim hindi jambon
  • 10-15 dilim ince kesilmiş tost kaşar

Üzerinin sosu için:

  • Yarım su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 4 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı hazır çiğ süt kreması 

Peynirli ve jambonlu kiş tarifi Nasıl yapılır?

30-35 santimetre büyüklüğündeki, dikdörtgen ve kenarları yüksek bir fırın kabının içini yumuşamış tereyağıyla iyice yağlayın.

Bu arada milföy hamurlarını 15-20 dakika oda sıcaklığında bekleterek, yumuşatın.

Hamurları yan yana, uçları üst üste gelecek ve iki parmak kadarı kalıbın kenarlarına doğru yükselecek şekilde yayın.

Üzerine jambon dilimlerini, onun üzerine de peynir dilimlerini yerleştirin.

Sosu hazırlamak üzere derin bir kasenin içinde yumurtaları çırpıp, kremayı ve rende kaşarı ekleyip, iyice karıştın. Bu karışımı kalıba yavaşça boşaltın.

Fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp, kalıbı orta göze koyarak, en az 30 dakika pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra, biraz ılınmasını bekleyin ve dilimleyip servise sunun.