GeriHamur İşi Tarifleri Peynirli tartolet tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli tartolet tarifi

Peynirli tartolet tarifi

Davetleriniz için kolayca hazırlayıp misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir atıştırmalık peynirli tartolet. Çok pratik ve lezzetli olan tartoletleri denemek isterseniz, leziz peynirli tartolet tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 250 gram un
  • 125 gram tereyağı
  • 1 yumurta
  • Tuz

İç malzemesi:

  • 3 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı lor peyniri
  • Çeyrek demet maydanoz

Peynirli tartolet tarifi Nasıl yapılır?

Un, tereyağı ve yumurtayı derin bir kaba alın.

Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.

İyice yoğurduğunuz hamuru 5 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

Tartolet kalıplarını yağlayıp hamuru ince olacak şekilde kalıplara yayın.

Tartoletlerin kabarmaması için yüzeylerini çatalla delin.

Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Pişen tartoletlerin soğumasını bekleyin. Bu arada iç harcını hazırlayın.

Labne ve lor peyniri derin bir kapta karıştırın.

Maydanozları yıkayıp kabın içine kıyın. Kaptaki malzemeleri güzelce karıştırın. İç harcınız hazır.

Hazırladığınız iç harcı pişirip soğuttuğunuz tartolet hamurunun içine koyun.

Tartoletlerin üzerini dilediğiniz gibi süsleyip hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.