GeriHamur İşi Tarifleri Peynirli hamur tavası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli hamur tavası tarifi

Peynirli hamur tavası tarifi

Peynirli hamur tavası, klasik kızarmış hamur lezzetlerinden biraz farklı. Kabartma tozuyla yapılan hamuru oklavayla açılıyor ve kızgın yağda kızartılıyor. Ardından da üzerine beyaz peynir serpiliyor. Bu lezzeti siz de sofralarınızda misafir etmek isterseniz tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılacak)

Peynirli hamur tavası tarifi Nasıl yapılır?

Önce derin bir karıştırma kabının içinde yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı iyice çırpın.

Sonra üzerine kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Bir taraftan yoğururken bir taraftan da azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin.

Kulak memesi kıvamında bir hamur oluşunca, bir kenarda 1 saat dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, oklava yardımıyla ince yufkalar açın. Kibrit kutusu formunda ve büyüklüğünde kesip, kızgın yağda kızartın.

İsteğe göre kızarmış hamurların arasına beyaz peyniri rendeleyerek serpiştirebilirsiniz. Sıcak olarak servise sunalım.