ORTA ZORLUKTA

Peynirli hamur tavası tarifi

Peynirli hamur tavası tarifi

Alışılmışın dışında lezzetler denemek isteyenler için peynirli hamur tavası tarifi!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılacak)

Hazırlanışı

Önce derin bir karıştırma kabının içinde yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı iyice çırpın. Sonra üzerine kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Bir taraftan yoğururken bir taraftan da azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur oluşunca, bir kenarda 1 saat dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, oklava yardımıyla ince yufkalar açın. Kibrit kutusu formunda ve büyüklüğünde kesip, kızgın yağda kızartın.

İsteğe göre kızarmış hamurların arasına beyaz peyniri rendeleyerek serpiştirebilirsiniz. Sıcak olarak servise sunalım.


hamur işi tarifleri atıştırmalık tarifleri kahvaltılık tarifleri