KOLAY

Peynirli fesleğenli menemen tarifi

Peynirli fesleğenli menemen tarifi

Fesleğen ya da reyhan, mutfağımızın en değerli fakat kıymeti en bilinmeyen baharatlarından. Birçok yemeğe çok yakışan fesleğeni biz bu kez kahvaltıların vazgeçilmezi menemene dahil etmeyi denedik, sonuç gerçekten mükemmel oldu. Beyaz peynir desteğiyle de lezzetine lezzet kattığımız menemen hafta sonu kahvaltınıza çok yakışacak.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 6 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Öncelikle domatesleri küp küp doğrayın, soğan ve biberleri de irice dilimleyin.

Geniş bir tavanın içine yağı koyun, dilimlediğiniz soğan ve biberleri birlikte aktarın ve karıştırarak kavurmaya başlayın. 3 ya da 4 dakika sonra, soğan ve biberler renk değiştirip sarardığında domatesleri ilave edip yine karıştırın. Yaklaşık 8-10 dakika sonra, domatesler de iyice yumuşayınca, tuz ve karabiberi ekleyin.

Bir kaşıkla açtığınız yuvalara yumurtaları kırın ve tavanın ağzını kapatarak 2-3 dakika kadar yumurtaların aklarını iyice pişirin. Sonra ocağın altını kapatın.

Tavanın kapağını kaldırıp ve hemen beyaz peynirleri serpiştirip fesleğeni de ilave edin. Tavanın sıcaklığı peynirleri eritecektir.


yemek tarifleri lezzet pratik Menemen kahvaltılık tarifleri menemen tarifleri