GeriTavuk Yemeği Tarifleri Peynir soslu tavuklu brokoli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynir soslu tavuklu brokoli

Peynir soslu tavuklu brokoli
Brokoliyi sevdirecek bir tarif.

Brokoliyi sevdirecek bir tarif.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4-5 adet kemiksiz tavuk but
  • 500 gr brokoli
  • Yarım litre süt
  • 2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 450 gram krem peynir
  • 100 gram parmesan peynir rendesi
  • 4-5 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 5-6 sap dereotu
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

Peynir soslu tavuklu brokoli Nasıl yapılır?

Tavukları üzerine çıkacak kadar su ile haşlayın. Haşlanan tavukları lokmalık parçalara ayırın. Sirkeli suda 10-15 dakika bekletip bol suyla durulayın.

Brokoliyi tuzlu suda 15 dakika haşlayın, suyunu süzün. Küçük parçalara ayırın. Krem peyniri çırpın. Dereotunun yarısını incecik doğrayın.

Dikdörtgen fırın kabını hafifçe yağlayın. Haşlanmış brokolileri fırın kabının tabanına yerleştirin. Sütü, çırpılmış krem peyniri, sarımsak tozunu, çok ince kesilmiş dereotunu, ve parmesan peynirin yarısını kısık ateşte pürüzsüz olana kadar karıştıra karıştıra ısıtın. Sosun yarısını brokolilerin üzerine dökün, üzerine kesilmiş tavuk parçalarını koyun, kalan peynir sosunu tavukların üzerine gezdirin. Sosun üzerine ekmek kırıntılarını serpin. Üzerine kalan parmesan peyniri rendesini ve kırmızı biberi serpin.

175 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Üstünün yanmamasına dikkat edin, gerekirse alüminyum folyo ile kapatın. Fırından çıkardıktan sonra biraz bekletin. Üzerini dereotu ile süsleyin ve servis yapın.