GeriÇorba Tarifleri Peskütan çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peskütan çorbası tarifi

Peskütan çorbası tarifi

İsmini hazırlanırken kullanılan peskütan yoğurdundan alan ve Sivas’ın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan peskütan çorbasının tarifi çok kolay. Yarım saat içinde pişirip tüketebileceğiniz bu enfes çorbayı denemek isterseniz, peskütan çorbası tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 litre su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 500 gram peskütan yoğurt
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı yeşil mercimek

Peskütan çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Aşurelik buğdayı ve mercimeği bir tencerenin içine alıp güzelce haşlayın.

Başka bir tencereye un ve yumurta sarısını koyup güzelce çırpın.

Daha sonra peskütan ve suyu tencerenin içine ilave edip iyice karıştırın.

İyice çırptığınız tencereyi ocağın üzerine alın.

Tencereyi ocağın üzerinde sürekli karıştırın.

Çorbanız ısınmaya başlayınca haşladığınız aşurelik buğdayı ve mercimeği de tencerenin içine ekleyin.

Çorba kaynamaya başlayınca tencerenin altını kapatın.

Peskütan çorbanız hazır, hemen sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çorbayı hazırlarken kullandığınız peskütan yoğurdu yeterince tuzlu olduğu için tekrar tuz ilave etmeyin.