ORTA ZORLUKTA

Peruhi tarifi

Peruhi tarifi

Peruhi Safranbolu mutfağına ait enfes bir hamur yemeği. Bir nevi etsiz mantı da diyebiliriz peruhi için. Üzerinde tereyağıyla tadına doyamayacağınız peruhinin tarifini içeriğimizde bulabilirsiniz. Geleneksel tarifleri sevenlerin bayılacağı peruhiyi siz de denemelisiniz.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Su

İçi için:

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Çok az sıvı yağ

Hazırlanışı

Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz yapın.

Yumurtayı bu havuza kırın. Tuzunu ilave edin.

Azar azar su ilave ederek yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamuru oklavayla çok ince olmayacak şekilde açın.

Süzme yoğurdu naneyle karıştırıp iç harcını hazırlayın.

Yufkayı kare kare kesip yoğurtlu harçtan bu karelerin üzerine koyup üçgen şeklinde kapatın.

Derin bir tencerede su kaynatın, içine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.

Hamurları bu suda 10-15 dakika kadar haşlayın.

Tereyağı ve sıvı yağ karışımını kızdırıp sudan aldığınız hamurların üzerine gezdirin. Afiyet olsun!

Fotoğraf: Alamy

hamur işi tarifleri geleneksel lezzetler yöresel lezzetler