ORTA ZORLUKTA

Pepeçura tarifi

Pepeçura tarifi

Pepeçura tarifi mi aramıştınız? Doğu Karadeniz'e has bir tarif olan ve kokulu üzümle yapılan bu tatlının mor rengi herkesi büyülüyor. Mutfağında farklı lezzetlere yer vermek isteyenlerin mutlaka denemesi gereken pepeçuranın yapılışını bütün ayrıntılarıyla aşağıda anlattık. Şimdiden afiyet olsun!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 1 kilogram siyah üzüm
  • 6 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı mısır unu

Süslemek için:

  • Hindistan cevizi
  • 6 adet ceviz

Hazırlanışı

Üzümü su ile beraber tencereye koyup şekeri de ekleyin. Şeker eriyip üzüm yumuşayana dek kaynatın. Ara ara karıştırın. Üzümler yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Süzgeci büyükçe bir kasenin üzerine koyun ve şerbetli üzümü süzgeçten süzün. Süzgecin içinde kalan üzümleri bir kaşık yardımıyla ezerek tüm suyunun süzgeçten geçmesini sağlayın.

Ortaya çıkan üzüm suyundan 2 su bardağı alıp ayrı bir tencerenin içine koyun ve çırpma teli ile tenceredeki üzüm suyunu karıştırarak içine nişasta ve mısır ununu ekleyin. Çırpma teliyle karıştırmaya başlayın. Çırpma işlemine devam ederek azar azar geri kalan üzüm suyunu da ilave edin. Karışımı kıvam alana dek karıştırarak pişirin.

Kıvam alan pepeçurayı kaselere paylaştırın. Ilınana kadar dışarıda bekletin. Ilındıktan sonra buzdolabına koyup soğutun. Servis öncesi üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 

Fotoğraf: Alamy

resimli yemek tarifleri pratik tarifler Tatlı Tarifleri