GeriMutfak Tüyoları Pekmezli lahanalı tavuk bonfile nasıl yapılır? Pekmezli lahanalı tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pekmezli lahanalı tavuk bonfile nasıl yapılır? Pekmezli lahanalı tavuk tarifi

Pekmezli lahanalı tavuk bonfile nasıl yapılır? Pekmezli lahanalı tavuk tarifi

Tavuk yemeklerinde farklı bir alternatif arayanlar için farklı bir o kadar da şık sunumlu önerimiz var: Pekmezli lahanalı tavuk bonfile. Pekmezle marine edilen tavuk bonfile parçaları, lahanayla buluşuyor tadına doyum olmuyor. Peki, pekmezli lahanalı tavuk bonfile nasıl yapılır?

PEKMEZLİ LAHANALI TAVUK BONFİLE

3 parmak kalınlığında 4 dilim tavuk bonfile
6 diş sarımsak
4 çorba kaşığı pekmez
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı lahana
2 adet soğan
2 çorba kaşığı susam
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

3 parmak kalınlığında 4 dilim tavuk bonfile için, 3 çorba kaşığı pekmezi dökün ve çatalın ucu ile delikler açın ki pekmezi iyice içine alsın.

6 diş sarımsağı incecik doğrayın ve marine sosa ekleyin.

Orta yükseklikte ateşte 3 çorba kaşığı zeytinyağı tavaya dökün.

2 tarafını toplamda 4 dakika kadar pişirip, eti mühürleyin ve bir tabağa alın.

Tabağı alüminyum folyo ile kaplayın, böylece kendi ısısında dinlenecektir.

Eti pişirdiğiniz tavaya 1 çorba kaşığı daha zeytinyağı ilave edin ve ince doğranmış 3 su bardağı kadar lahanayı ekleyin ve kendilerini bırakana kadar pişirin.

2 adet soğanı ortadan bölüp, ince halkalar yapacak şekilde doğrayın ve lahanaya ekleyin.

Soğanlar iyice öldükten sonra 2 çorba kaşığı susamı yemeğe çıtırtı katması için ekleyin.

Etleri tavaya alın, isteğinize göre tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar karabiberi ekleyin ve hepsini iyice karıştırın

TAVUK PİŞİRİRKEN ÇOK İŞİNİZE YARAYACAK DÖRT İPUCU

Tavuk 101Tavuk pişirmeden önce ne yapılmalı? Fırında tavuk pişirirken nelere dikkat edilmeli? Tavuklar nasıl daha çıtır olur? Tavuk ile ilgili bütün sorularınızın cevapları burada...

Yorumları Göster
Yorumları Gizle