GeriEt Yemeği Tarifleri Pehli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pehli tarifi

Pehli tarifi

Yöresel bir tarifle karşınızdayız. Sivas mutfağının eski yemeklerinden biridir pehli. Genellikle koyunun sağ uyluk yani döş kısmından yapılır. Sizde bu lezzeti denemek veya misafirlerinize güzel bir yemek ziyafeti vermek isterseniz pehli tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kemikli parça et
  • 4 adet patlıcan 
  • 4 adet domates 
  • 3 adet sivri biber
  • Tereyağ
  • Su
  • Tuz

 Et için:

  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Pehli tarifi Nasıl yapılır?

Etleri el büyüklüğünde parçalayın.

Üzerine yoğurt ve karabiber sürdükten sonra tereyağında kızartın ve bir tencereye alın.

Tencereye aldığınız etlerin üzerine biraz su ekleyin ve kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirin. Eğer yemeğin suyu azalırsa, sıcak su ilave edebilirsiniz.

Diğer taraftan da patlıcanları alacalı soyup, ikiye bölün ve doğrayın.

Bir kabın içine su, limon suyu ve tuz koyup patlıcanları içinde biraz bekletin.

Yıkayıp kuruladığınız patlıcanları ve doğranmış biberleri tereyağında kızartın.

Kızarttığınız sebzeleri bir kaba alın ve üzerine etleri dizin.

Haşladığınız etin suyunu da üzerinde gezdirin.

Domatesleri de doğrayıp ilave edin damak zevkinize göre tuz koyun.

Tüm malzemeleri hazır olan yemeği hafif ateşte 15-20 dakika pişirin. Dilerseniz yemeğinizi fırına da verebilirsiniz.

Afiyet olsun...