ORTA ZORLUKTA

Pazılı levrek sarma tarifi

Pazılı levrek sarma tarifi

Lezzetli ve doyurucu bir yemek tarifi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 2 adet levrek
  • 6 adet pazı yaprağı
  • 2 su bardağı kıyılmış mantar
  • 6 yemek kaşığı hazır çiğ krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Levreklerin kafalarını kesip, kılçıklarını çıkarın. Levreği 6 parçaya doğrayıp, yıkayın. Karabiber ve tuzu levreğin her tarafına sürün. Tavada mantarları suyunu bırakıp, çekene kadar kavurun. Un, krema ve 1 bardak su ekleyip, kaynatın. Pazı yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın. Böylece yapraklar yumuşayacaktır. Yaprakları, parlak kısımları tezgaha gelecek şekilde yayın. İçine 1 parça levrek koyup yaprak sarar gibi dikdörtgen şeklinde kalınca sarın. Diğer yapraklara da aynı işlemi uyguladıktan sonra hepsini fırın kabına dizip hazırladığınız sosu dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.



lezzet yemek tarifleri balık

Lezizz Öneriler