USTA İŞİ

Pazı sarması tarifi

Pazı sarması tarifi

Sebze yemeği konusunda en leziz tercihlerden biri, pazı sarması.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 bağ pazı
İç harcı için:
  • 500 gram dolmalık kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
Sos için:
  • 2 su bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Öncelikle, pazıları yıkayın, saplarını kesin ama atmayın, bir kenarda bekletin. Pazı yapraklarını bol tuzlu suda 1 dakika kadar haşlayıp, çıkarın.

Başka bir kapta dolmanın harcını hazırlamaya başlayın. Bunun için soğanı küp küp doğrayın. Pirinci, ince kıyılmış dereotunu, ince kıyılmış maydanozu, kuru fesleğen, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de serpiştirerek ilave edin. Tüm bu malzemeye kıymayı ilave ederek, iyice karıştırın, yoğurun.

Pazı yapraklarını büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölerek, içlerine kıymalı harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyarak, rulo şeklinde, dolma gibi sarın. Tencerenizin en altına kestiğiniz sapları dizin, üzerine de dolma sarmalarını yerleştirin ve 2 su bardağı su ile salçayı karıştırıp, tencerenin kenarından ekleyin. Tereyağını da fındık büyüklüğünde parçalara bölerek dolmaların üzerine koyun ve 30 dakika kadar, orta ısılı ateşte pişirin.

Arzuya göre, yoğurtla servis yapın.


sarma yemek tarifleri lezzet