ORTA ZORLUKTA

Patlıcan reçeli tarifi

Patlıcan reçeli tarifi

Kalsiyum ve potasyum deposu patlıcanın reçelini hazırlamaya ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 1 kilogram minik patlıcan
  • 1,5 kilo toz şeker
  • 4-5 adet karanfil
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Hazırlanışı

Patlıcanları tamamen soyun ve soğuk suda bekletin. Süzgeçten geçirdikten sonra üstlerine sıcak su dökün. Bir süre beklettikten sonra güzelce suyunu süzün.

Geniş bir tencereye patlıcanları ve şekeri alın, 1 gece bekletin. Ertesi gün gıda boyasını ve karanfilleri ekleyerek kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmeye yakın limon tuzunu ilave edin.

Reçel soğuduktan sonra kavanozlara yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın.



tarif kolay pratik lezzetli

Lezizz Öneriler