GeriEt Yemeği Tarifleri Patlıcan kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan kebabı tarifi

Patlıcan kebabı tarifi
Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş olan bu yemeği mutlaka denemelisiniz.

Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş olan bu yemeği mutlaka denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım kuzu budu (kuşbaşı doğranmış)
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 500 gram domates
  • 1 kilogram patlıcan
  • 1 kahve fincanı maydanoz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patlıcan kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları alaca soyup, yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Üzerine tuz serpin, acı sularının süzülmesi için 60 dakika bekletip, bol suda yıkayın ve süzüp kurumaya bırakın.

Patlıcanları bir tavada zeytinyağı ile kızartın. Kızarttığınız patlıcanları tavadan çıkarıp fazla yağlarını alın ve bir tepsi içine dizin. Diğer yanda kuşbaşı eti tencereye koyun. Suyunu salıp çekinceye dek karıştırarak kavurun. Suyunu çektiğinde 1 çorba kaşığı zeytinyağında karıştırarak hafifçe kızartın, sonra da tepsiye önceden dizdiğiniz patlıcanların üzerine düzgün bir şekilde boşaltın.

Sosu için domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince kıyın bunun üzerine baharatını ve tuzu ekledikten sonra tereyağıyla tavada salça kıvamına gelene dek pişirin. Tepsideki malzemenin üzerine dökün. Et suyunu da katıp orta dereceli ateşte yaklaşık 10-15 dakika kaynayıp suyunu çekene dek pişirin.

Ateşten aldığınız patlıcanlı kebabı üzerine maydanoz serpip servis yapın.