KOLAY

Patatesli yahni tarifi

Patatesli yahni tarifi

Patatesli yahni yapmak, hiç bu kadar pratik olmamıştı!

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 4 adet patates
  • 4 adet kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Soğanları ortadan ikiye bölerek, piyazlık doğrayın. Tencerede tereyağını eritip, soğanları birkaç dakika kavurun. Tuz, karabiber ve şekeri ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı etleri ekleyip, 5 dakika kadar da birlikte çevirin. 3 su bardağı su koyarak, doğranmış patates ve yeşil biberleri ekleyin. 30 dakika daha kısık ateşte pişirin ve sıcak olarak servis yapın.



pratik tarifler patatesli yahni et yemeği tarifleri

Lezizz Öneriler