ORTA ZORLUKTA

Patatesli poğaça tarifi

Patatesli poğaça tarifi

Çok leziz olan bu patatesli poğaçanın tadını çok seveceksiniz!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 250 gram tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3-4 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Hazırlanışı

İç malzeme için soğanı ince ince doğrayın. Tereyağını tavada erittikten sonra soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve salça ilave edin. Patateslerin kabukları soyun, haşlayın ve ezerek soğanların üzerine ekleyin. Baharatı da ilave edip soğumaya bırakın.

Poğaçanın hamurunu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırlanan hamurdan parçalar kopararak tezgahın üzerine alın ve açın. Hazırlanan patatesli içten bir miktar hamurun içine koyun ve yarım ay biçimde kapatın.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.



yemek tarifleri hamur işi poğaça tarifleri

Lezizz Öneriler