GeriBörek Tarifleri Patatesli kömbe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli kömbe tarifi

Patatesli kömbe tarifi

Kömbe Kahramanmaraş ve çevresinde yapılan bir tür börek. Mayalı hamurla yapılan kömbeye Anadolu’nun başka yerlerinde basma pide de deniyor. Çeşitli malzemelerle yapılabilen kömbeye iç harcı olarak biz bu kez patates ve kıyma kullandık. Siz ıspanak, peynir, soğan gibi malzemelerle de nefis kömbe yapabilirsiniz. Mutlaka denemelisiniz… Şimdiden afiyet olsun!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

İç harcı için:

  • 6 adet büyük patates
  • 1 adet büyük soğan
  • 100 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Hamuru için:

  • 6 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • Su

Üzeri için:

  • Bir çay kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Patatesli kömbe tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı suyla yumuşatın.

Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapın.

Tuzu ve mayalı suyu bu havuza aktarın.

Azar azar su ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene kadar hamuru yoğurun.

Hamuru mayalanması için 2 saat kadar bekletin.

Bu esnada patatesleri haşlayın ve soyup rendeleyin.

Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.

Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Kıymalar kavrulunca rendelediğiniz patatesleri de malzemeye ekleyin ve karıştırın.

Maydanozları ince ince kıyın ve patateslere ekleyin.

Mayalanan hamuru ikiye bölüp yarısını yağladığınız tepsinin tabanını kaplayacak şekilde yayın.

Üzerine patatesli harcı yayıp hamurun geri kalanını da aynı şekilde açıp malzemenin üzerini kaplayın.

Domates salçasını su ve sıvı yağla açıp hamurun üzerine sürün.

Kömbeyi dilimleyip 200 derecede önceden ısıttığınız fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!