GeriSebze Yemeği Tarifleri Patates püresi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates püresi tarifi

Patates püresi tarifi

Patates püresi neredeyse her yemeğin yanına yakışıyor. Patates püresi için süt ve tereyağının patatesle olan enfes buluşması da diyebiliriz. Kolayca hazırlanan ve her yemeğin yanına yakışan patates püresini denemek isterseniz, tarifimiz hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Patates püresi tarifi Nasıl yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyup bir tencerenin içine alın.

Tencereyi patateslerin üzerini geçecek kadar suyla doldurun.

Patatesleri iyice yumuşayana kadar pişirin.

Yumuşayan patateslerin suyunu süzdürün ve üzerlerine tereyağını ilave edin.

Bir patates ezici veya çatal kullanarak patatesleri güzelce ezin.

Daha sonra süt, tuz ve karabiberini ilave edip ezmeye devam edin.

Tamamen pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.

Patates püreniz hazır, hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.