ORTA ZORLUKTA

Patates püreli patlıcan sandviç tarifi

Patates püreli patlıcan sandviç tarifi

Özellikle yaz aylarında patlıcanların en lezzetli olduğu dönemde yapabileceğiniz bu enfes tarif, ana yemek olarak da, eşllikçi olarak da, atıştırmalık olarak da tüketilebilir. Galeta ununda çıtır çıtır kızartılmış patlıcanların püre ve domates sosuyla beraberliğine herkes bayılacak.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 2 adet yumurta
  • Galeta unu
  • Karabiber
  • Tuz
  • Patates püresi için
  • 2-3 adet patates
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir kaşık tereyağı
  • Domates sosu için
  • 3 adet domates
  • Zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kekik

Hazırlanışı

Yıkanan patlıcanları bir parmak kalınlığında kesin. Yumurtaya biraz karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Galeta ununu tuz ve biraz karabiber ile karıştırın. Patlıcanları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızartın. Havlu kağıt üzerine alarak soğumasını bekleyin.

Patlıcanlar soğurken haşlanmış patatesi ezin, üzerine süt ve tereyağ ekleyerek ezmeye devam edin, biraz pişirin. Üzerine tuz ekleyerek biraz daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Patlıcanın bir katına bir kaşık patates püresi koyup biraz yayın, diğer patlıcanı üzerine kapatın. Tüm patlıcanları ve püreyi bu şekilde bitirin.

Domatesleri kabuklarını soyduktan sonra minik minik doğrayın. Biraz yağda önce yine minik minik doğranmış sarımsakları kavurun, ardından domatesi ekleyin. Domatesler pişip suyunu çekince tuz ekleyin. Tabağa önce domates sosunu, sonra hazırladığınız patlıcanlı sandviçi yerleştirerek servis edin.



patlıcan sandviç patates püreli sandviç patates püreli patlıcan sandviç tairifi