GeriSalata Tarifleri Pastırmalı ıspanak salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pastırmalı ıspanak salatası tarifi

Pastırmalı ıspanak salatası tarifi

Yapımı hem kolay, hem de lezzetli pastırmalı ıspanak salatasını mutlaka deneyin...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bağ ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet haşlanmış katı yumurta
  • 10-12 dilim çemenleri ayıklanmış pastırma
Sos için:
  • 2 yemek kaşığı acısız hardal
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı ılık tavuk suyu

Pastırmalı ıspanak salatası tarifi Nasıl yapılır?

Ayıklayıp, yıkadığınız ve süzüp ince ince dilimlediğiniz ıspanakların üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Elinizle, köfte yoğurur gibi hafifçe ovalayın ve salata kasesinin üzerine oturtun.

Bir-iki damla sıvı yağ koyduğunuz tavada çemensiz pastırmaları 2-3 dakika kadar çevirerek hafifçe kavurup, kızartın. İsterseniz önce kibrit çöpü formunda doğrayıp, sonra kavurabilirsiniz. Kavrulan pastırmaları sıcakken ıspanağın üzerine boşaltın.

Sos için tüm malzemeleri bir tasın içinde iyice çırpıp, karıştırın. (Tavuk suyunuz yoksa, ılık suyun içine bir yemek kaşığı toz tavuk bulyonu katıp, iyice eriyinceye kadar karıştırabilirsiniz.) Hazırladığınız sosu bir kenarda bekletin.

Katı yumurtaları elma gibi dilimleyip, salatanın etrafına dizin. Sosunuzu tüm salata kasesinin üzerine gezdirin. (Sos fazla gelirse, ikiye ayırıp, yarısını ertesi güne saklayabilirsiniz.) Salatanız servise hazırdır.