KOLAY

Pastırma gağelleme tarifi

Pastırma gağelleme tarifi

Pastırma sevenlerin bayılacağı bir tarifle karşınızdayız. Amasya'ya özgü pastırma gağellemesi. İsmi biraz tuhaf gelebilir ama tadına baktığınızda bu fikirden vazgeçeceksiniz. Yapımı oldukça basit ve bir o kadar da doyurucu olan pastırma gağellemenin malzemeleri ve tarifi aşağıda. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 300 gram pastırma 
  • 2 adet soğan
  • 1 kaşık sıvı yağ

Hazırlanışı

Tavaya koyduğunuz yağı ısıtın, doğradığınız soğanları içine atıp kavurun.

Pastırmaları yarım santimetre kalınlığında kesin. (Dilimlenmiş pastırma alacaksanız yarım santimetre kalınlığında olmasını isteyin.) 

Bu dilimleri tekrar boyuna kibrit çöpü kalınlığında kesin.

Kavurduğunuz soğanların üzerine kestiğiniz pastırmaları ekleyin.

Yarım fincan sıcak su ilave edip kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika pişirin.

Piştikten sonra 2 dakika dinlendirin.

Sıcak servis yapın. Damak zevkinize göre üzerine limon sıkabilirsiniz.

Fıstık ezmesi yapmanın püf noktaları

 

Fotoğraf: Alamy

pastırma gağelleme yöresel tarifler amasya yemekleri