ORTA ZORLUKTA

Paskalya çöreği tarifi

Paskalya çöreği tarifi

Bu pratik tarifi denemek için kolları sıvayın!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 3 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
  • Çörek otu
  • Çekirdek içi
  • Haşhaş
  • Az tuz

Hazırlanışı

3 adet yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Daha sonra süt, yağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin. İçine bir miktar haşhaş ve çekirdek içi de ekleyip karıştırın. Son olarak kabartma tozlarını ve unu azar azar ilave edin.

Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam aldığında hamuru üç eşit parçaya bölün. Üç eşit parçayı da üçer parçaya bölüp saç örgüsü gibi şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış ya da pişirme kağıdı konulmuş tepsiye koyup fırına verin.



paskalya çöreği paskalya tarifi paskalya yemek tarifi tarif

Lezizz Öneriler