GeriHamur İşi Tarifleri Paskalya çöreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Paskalya çöreği tarifi

Paskalya çöreği tarifi
Bu pratik tarifi denemek için kolları sıvayın!

Bu pratik tarifi denemek için kolları sıvayın!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 3 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
  • Çörek otu
  • Çekirdek içi
  • Haşhaş
  • Az tuz

Paskalya çöreği tarifi Nasıl yapılır?

3 adet yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Daha sonra süt, yağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin. İçine bir miktar haşhaş ve çekirdek içi de ekleyip karıştırın. Son olarak kabartma tozlarını ve unu azar azar ilave edin.

Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam aldığında hamuru üç eşit parçaya bölün. Üç eşit parçayı da üçer parçaya bölüp saç örgüsü gibi şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış ya da pişirme kağıdı konulmuş tepsiye koyup fırına verin.