ORTA ZORLUKTA

Paskalya çöreği tarifi

Paskalya çöreği tarifi

Her öğün yenilebilecek, lezzetli Paskalya çöreği tarifi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 5 bardak un
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 tatlı kaşığı yaş maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı fındık içi
  • Tuz

Hazırlanışı

Derin bir kaba ılık süt ve yaş mayayı koyup, karıştırın. Sırayla şeker, yağ, yumurta, mahlep ve bir tutam tuz atın. Unu yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur tutun. Üstünü örtüp 45 dakika bekletin.

Hamur kabarınca 9 eşit parçaya bölün, her parçaya çubuk şeklini verin. Çubuklardan üçünü saç örgü yapın. Yağlanmış tepsiye 3 adet paskalya çöreğini sıralayın. Üstlerine yumurta sarısı sürüp fındık serpin.

175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.



yemek tarifleri lezzet pratik