GeriÇorba Tarifleri Paşa çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Paşa çorbası tarifi

Paşa çorbası tarifi

Paça çorbasını herkes biliyor, peki ya paşa çorbası? Haşlanmış tavuk, nohut ve şehriyeyle yapılan protein deposu bu yoğurtlu çorbanın tarifi de oldukça kolay. Dikkat etmeniz gereken tek şey terbiyesini eklerken çorbanın kesilmesini önlemek için ılıştırıp karıştırmak. Paşa çorbasını herkes çok beğenecek.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet tavuk budu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 kaşık un
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 5 su bardağı tavuk suyu

Üzeri için:

  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Paşa çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları haşlayıp suyunu bir tencereye alın, etlerini ince ince didikleyin.

Yoğurt ve unu bir kapta çırpın ve tenceredeki tavuk suyuna ekleyin.

Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

İçine sırasıyla haşlamış nohut, tel şehriye ve tavuk parçalarını ekleyin.

Şehriyeler pişince içine tuzunu da ekleyin.

Küçük bir tavada yağı eritip kırmızı biberi içinde kızdırın. Servis ederken çorbanın üzerine gezdirin.