GeriEt Yemeği Tarifleri Parmak bonfile tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Parmak bonfile tarifi

Parmak bonfile tarifi

Akşam yemeği için lezzetli bir tarif arıyorsanız parmak bonfile sizin için çok uygun. Üstelik yanında bulunan yoğurtlu ıspanak püresi de bu bonfilelere hem sağlık hem de lezzet katıyor. Özel günlerde kuracağınız şık sofralarda da gönül rahatlığıyla yer verebileceğiniz bu yemeği mutlaka deneyin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet bonfile
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Ispanak püresi için:

  • 1 demet ıspanak
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Parmak bonfile tarifi Nasıl yapılır?

Ispanakları ayıklayın, yıkayın ve kaynayan suya atıp 5 dakika haşladıktan sonra süzün. Sonra da blender'da çekin. İçine süzme yoğurt, karabiber ve tuz atıp tekrar blender'da karıştırın. Soğuk sudan geçirdiğiniz kaba koyup dolapta bekletin.

Tavaya tereyağını koyun. Bonfileleri iki taraflı kızartın. Sonra da parmak şeklinde kesin.

Servis tabağına dolapta beklettiğiniz ıspanak püresini ters çevirip koyun. Bonfileleri tabağa dizin. Tavada kalan yağın içine tane karabiberleri atıp 1 dakika karıştırın. Yağı bonfilelerin üzerine döküp servis yapın.