KOLAY

Papara tarifi

Papara tarifi

Yemek hazırlamak için gerekli malzemeleriniz yoksa bu tarif, sizin için tam da yokluktan doğan lezzet olabilir. Ana malzemesi bayat ekmek, su ve tereyağ olan papara isteğinize göre daha da zenginleştirebileceğiniz bir lezzet. İster atıştırmalık olarak isterseniz de bayat ekmekleri değerlendirmek için deneyebilirsiniz. İşte paparanın malzemeleri ve yapılışı... Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • Bir adet soğan
  • 1,5 bardak sıcak su
  • 5-6 dilim bayat ekmek
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 250 gram tereyağ
  • Bir çorba kaşığı salça

Not : Salça yerine mevsiminde olgun 2 domatesin rendesi de kullanılabilir.

Hazırlanışı

Tereyağın yarısını tavaya koyup ocağa alın ve erimeye bırakın.

Soğanları piyazlık doğrayıp tereyağına atın ve pembeleşinceye kadar kavurun.

Tuz, biber ve salça ekleyerek kavurmaya devam edin.

Sıcak suyu ilave edin ve 5 dakika yüksek ateşte kaynamasını bekleyin.

Bayat ekmekleri küp küp kesip bir kase içine doğradıktan sonra hazırlamış olduğunuz sosu üzerine gezdirin.

Bir tavada kalan tereyağını eritip, pul biber ile ayrı bir sos hazırlayın.

Kaseye yaydığınız paparanın üzerine gezdirip servise alın.

Tortilla Cips | Mucize Lezzetler
Fotoğraf: Alamy

papara tarifi trakya yemekleri kırklareli yemekleri