ORTA ZORLUKTA

Pandispanya keki tarifi

Pandispanya keki tarifi

Pandispanya ya da pasta keki, lezzetli bir pasta yapmak için gereken en önemli malzemedir. Pandispanyanın hafif ve lezzetli olması, hem yeterince nemli hem de krema ve diğer malzemeleri taşıyabilecek kadar güçlü olması gerekir. İşte pastalarınızı pastanelerinkinden güzel yapacak nefis bir pandispanya keki tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Yumurtalarınızın oda sıcaklığında olduğundan emin olun.

Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırıp sarılarını çırpma kabına alın.

İçine şekeri ilave edip mikserle rengi açılana kadar çırpın.

Ilık suyu da ilave edip çırpmaya devam edin.

Kabartma tozu, vanilya ve unu da eleyerek ekleyip çok fazla söndürmeden spatula yardımıyla homojen bir kek hamuru elde edene kadar karıştırın.

Yumurtanın beyazlarının içine tuzu ilave edip kar gibi olana kadar çırpın.

Beyaz köpüğü de kek karışımına ilave edip köpüğünü söndürmeden spatulayla karıştırmaya devam edin.

22 santimetre çapındaki kelepçeli kek kalıbının tabanını ve kenarlarını yağlı kağıtla kaplayın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

Karışımı kalıba dökün, kalıbın dibine vurup kabarcıkları çıkarma işlemini yapmayın. İçi hava kabarcıklarıyla dolu olan pandispanya daha hafif olacaktır.

Kek kalıbını fırına verin. Fırının tabanına su dolu bir kase koyarak su buharı çıkmasını sağlayın.

50-55 dakika içinde kekiniz hazır olacaktır. Krema sürmeden ya da kesmeden önce kekinizin iyice soğumasını bekleyin.

Fotoğraf: Alamy

Pandispanya keki tarifi pasta keki tarifi Pandispanya nasıl yapılır