ORTA ZORLUKTA

Pancarlı karides pate tarifi

Pancarlı karides pate tarifi

Farklı bir lezzet denemek isteyenler, karides ve pancarın lezzetli uyumunu çok seveceksiniz...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 3 adet pancar
  • 2 bardak su
  • 1 fincan elma sirkesi
  • 1 diş sarımsak
  • 500 gram ayıklanmış karides
  • 2 yemek kaşığı çiğ krema
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çorba kaşığı kapari

Hazırlanışı

Pancarları suda, sarımsak ve sirke ekleyerek haşlayın, pişip pişmediğini çatalla kontrol edin. Daha sonra soğumaya bırakın. Soğuyunca ince ince dilimleyin ve bir servis tabağına alın. Karidesleri 1 yemek kaşığı sirke eklenmiş suda 10 dakika haşlayıp süzün ve ayıklayın. Ayıklanmış karideslere, krema, limon suyu, kapari, dereotu ve zeytinyağı ilave edip blender'dan geçirin. Karidesli harcı elinizle yuvarlayarak top şekline getirin. Pancar dilimlerinin üzerine düzgünce yerleştirin. Birer minik limon dilimi ile servis yapabilirsiniz.



pratik yemek tarifleri dünya mutfağı balık tarifleri

Lezizz Öneriler