GeriMeze Tarifleri Pancar turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancar turşusu tarifi

Pancar turşusu tarifi

Kış sofralarında baş köşede yer alan turşulardan en sevileni pancar turşusunu evde yapmak çok basit.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 kilogram küçük körpe pancar
  • 10 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz

Pancar turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Pancarların yeşil yapraklarını kesin. Köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın. Turşuyu kuracağınız kavanozun alacağı kadar suyun içinde haşlayın.

Haşlanan pancarları sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Pancarların büyüklüğüne ve isteğinize göre bölün. Kavanoza yerleştirin. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz ile iyice dövün. Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın.

Oda sıcaklığında 2 gün bekletin.