KOLAY 06 Ağustos 2018

Pancar reçeli tarifi

Pancar reçeli tarifi

Kahvaltılarınıza lezzet katacak farklı bir alternatif...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 2 adet orta boy pancar
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 4-5 adet karanfil
  • Yarım fincan sıcak su

Hazırlanışı

Pancarların kabuklarını soyduktan sonra ince ince dilimleyin. Dilimlediğiniz pancarları tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin ve 3-4 saat iyice sulanmasını bekleyin.

Pancarlar sulanınca yarım fincan sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayan reçele karanfilleri ekledikten sonra kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Reçel hazır olunca ılınmasını bekleyin. Ilınan reçeli kavanoza boşaltıp muhafaza edebilirsiniz.



kahvaltı pancar lezzet tarif

Size Önerilerimiz