GeriMeze Tarifleri Pancar ezmesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancar ezmesi tarifi

Pancar ezmesi tarifi

Kırmızı pancar, rengiyle gözlere tadıyla da midelere hitap eden bir sebze. Üstelik farklı tariflerde de kullanılabilir. Pancar ezmesi de bunlardan biri. Sofralarınızı süsleyecek bu nefis mezeyi mutlaka deneyin. İşte, pancar ezmesinin malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet kırmızı pancar
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz
  • Kimyon

Pancar ezmesi tarifi Nasıl yapılır?

Pancarları soyun.

Birkaç parçaya bölüp tencereye alın.

Tuz ve suyunu koyup yumuşayana kadar haşlayın.

Üzerine limon suyu, zeytinyağı, sarımsak ve kimyonu ekleyin.

Blender'dan geçirince ezmeniz hazır olacak.

Afiyet olsun...