GeriÇorba Tarifleri Pancar çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancar çorbası tarifi

Pancar çorbası tarifi

Pancar kök sebzeler arasında en faydalı ve en lezzetlilerin başında geliyor. Genellikle salata ya da turşu olarak tükettiğimiz pancar aslında birçok tarife de çok yakışıyor. Bunlardan bir tanesi de pancar çorbası. Peki pancar çorbası nasıl yapılır? İşte soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak sıcak pancar çorbası tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 orta boy pancar
  • 1 orta boy patates
  • 1 soğan
  • 1 kahve fincanı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Pancar çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Zeytinyağını ve tereyağını tencerede kızdırın. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.

Küp küp doğradığınız pancarları ve patatesleri de ekleyip 3-4 dakika daha çevirin. Kırmızı mercimeği ve suyunu ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.

Ocaktan alıp tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra blender’da iyice ezin. Sonra tekrar ateşin üzerine alın, birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.