GeriTatlı Tarifleri Paluze tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Paluze tarifi

Paluze tarifi

Canınız tatlı çektiyse ve evde pek malzeme yoksa bu tarif tam size göre. Amasya'ya özgü paluze tatlısı hem şeker ihtiyacınızı karşılayacak hem de mutfakta işiniz çok kısa sürede bitmiş olacak. Paluzeyi hemen denemelisiniz, çok seveceksiniz...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bardak nişasta
  • 5 bardak su
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 kaşık tereyağı
  • Yarım bardak ceviz içi 

Paluze tarifi Nasıl yapılır?

Tencereye su koyup kaynatın.

Diğer taraftan 1 bardak su ile nişastayı karıştırıp kaynayan suya ilave edin.

Karıştırarak iyice pişirin.

Pişen nişastalı suyu bir tepsiye dökerek üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin.

Ceviz serperek servise sunun. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.