GeriBalık Tarifleri Palamut pilaki tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Palamut pilaki tarifi

Palamut pilaki tarifi

Eylül denince balık severlerin aklına ilk gelen şey palamuttur. Denizlerimizdeki en lezzetli balıklardan biri olan palamutu birkaç basit sebzeyle destekleyip fırına attınız mı ortaya enfes bir palamut pilaki çıkar. Bu hem hafif hem lezzetli tarife bayılacaksınız.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet halka şeklinde doğranmış palamut 
  • 1 limon dilim
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı doğranmış taze soğan
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • İri çekilmiş karabiber
  • 2 adet kesme şeker

Palamut pilaki tarifi Nasıl yapılır?

Balıkları fırın kabına yerleştirin.

Tüm malzemeleri çiğden üstüne koyun.

Üstünü alüminyum folyo ile kaplayıp 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Sonra alüminyum kağıdı açın ve 5 dakika daha fırında pişirin.