ORTA ZORLUKTA

Osmanlı usulü zeytinyağlı kereviz tarifi

Osmanlı usulü zeytinyağlı kereviz tarifi

Tam bir C vitamini deposu olan kereviz, Osmanlı mutfağında önemli bir yere sahip. Özellikle zeytinyağlısı o günlerden günümüze varlığını sürdüren ve zevkle yenen bir yemek. Bildiğiniz kerevizden farklı olarak içine kuru üzüm taneleri eklenen bu yemeğin görüntüsü de çok hoşunuza gidecek.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram kereviz
  • 2 adet havuç
  • 3 adet soğan
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 adet kesme şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı kadar kuru üzüm

Hazırlanışı

Önce kerevizlerin kabuklarını soyup limonlu suyun içine atın. Daha sonra havuçların kabuğunu soyun ve soyduğunuz kerevizlerin içini bir havuç geçecek kadar oyun. Oyduğunuz kerevizin ortasından bütün havucu geçirin ve kerevizi dilimleyin.

Soğanları piyazlık doğrayıp, üstüne kerevizleri ve yıkadığınız kuru üzümleri ilave edin. Portakal suyu, yarım limon suyu ve zeytinyağı ilave edin. En son üstüne şeker ve tuzu ekleyip kapağı kapatın. Kısık ateşte pişmeye bırakın.

Eğer su ilave etmek gerekirse çok az sıcak su ilave edin.



resimli yemek tarifleri pratik tarifler Zeytinyağlı Tarifleri