ORTA ZORLUKTA

Osmanlı usulü zeytinyağlı kereviz tarifi

Osmanlı usulü zeytinyağlı kereviz tarifi

Kışın en sağlıklı sebzesi kerevizi bir de böyle deneyin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram kereviz
  • 2 adet havuç
  • 3 adet soğan
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 adet kesme şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı kadar kuru üzüm

Hazırlanışı

Önce kerevizlerin kabuklarını soyup limonlu suyun içine atın. Daha sonra havuçların kabuğunu soyun ve soyduğunuz kerevizlerin içini bir havuç geçecek kadar oyun. Oyduğunuz kerevizin ortasından bütün havucu geçirin ve kerevizi dilimleyin.

Soğanları piyazlık doğrayıp, üstüne kerevizleri ve yıkadığınız kuru üzümleri ilave edin. Portakal suyu, yarım limon suyu ve zeytinyağı ilave edin. En son üstüne şeker ve tuzu ekleyip kapağı kapatın. Kısık ateşte pişmeye bırakın.

Eğer su ilave etmek gerekirse çok az sıcak su ilave edin.



resimli yemek tarifleri pratik tarifler Zeytinyağlı Tarifleri

Lezizz Öneriler