GeriMeze Tarifleri Nuraniye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nuraniye tarifi

Nuraniye tarifi

Nuraniye kabakla yapılan çok kolay ve bir o kadar da lezzetli bir mezedir. Özellikle yoğurtlu meze sevenlerin mutlaka denemesi gereken nuraniyenin tarifini hemen aşağı bırakıyoruz. İşte herkesin çok beğeneceğine emin olduğumuz nuraniye tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 demet taze soğan
  • Yarım demet nane
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Su
  • Süzme yoğurt
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Nuraniye tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları soyup rendeleyin.

Taze soğan, nane, dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.

Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Taze soğanları yağda kavurun.

Kabakları ekleyip kavurmaya devam edin.

Son olarak pirinçleri ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

İçine kıydığınız yeşillikleri ekleyip soğumaya bırakın.

Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın.

Soğuyan kabakların üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.

Üzerine pul biber serpip soğuk servis edin.