GeriEt Yemeği Tarifleri Nohutlu yahni tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nohutlu yahni tarifi

Nohutlu yahni tarifi

Sadece 4 malzeme ile yapılıyor, birçok insanın karnını doyuruyor...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı ya da kemikli et
  • 1 su bardağı nohut
  • 5-6 adet arpacık soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Nohutlu yahni tarifi Nasıl yapılır?

Nohudu akşamdan çeşme suyu ile ıslatın.

Eti düdüklü tencerede kavurup zeytinyağı ilave edin. Arpacık soğanı ayıklayıp etle birlikte birkaç kez karıştırıp soteleyin. Tuz, karabiber atın.

Nohudu süzüp tencereye dökün. Üzerine sadece kapatacak kadar su ekleyip kapağını kapatın. Orta ateşte düdüklü tencerenin düdüğü öttükten 20 dakika sonra altını kapatın.