ORTA ZORLUKTA

Nohutlu karides tarifi

Nohutlu karides tarifi

Farklı tatlar denemeyi sevenler için harika bir lezzet...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 12 adet jumbo karides
  • 20 adet küçük karides
  • 2 bardak yoğurt
  • 2 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Tane karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Nohutları geceden ıslatın. Sabah suyunu döküp üstünü kapatacak kadar su koyun. Karabiber ve tuz atıp, kısık ateşte haşlayın. Sarımsak ekleyip, suyuyla birlikte blender'da ezin. Servis tabağına yayın. Karidesleri yıkayın. Kaynayan suya sirkeyle birlikte atıp 10 dakika kaynatın. Kabuklarını soyup, orta kısımlarındaki siyah kısımlarını çıkarın. Sonra karidesleri tavaya koyun. Tereyağı, ketçap, limon suyu ve tuz atın, üstünü kapatıp, iki taraflı kızartın. Yağdan aldığınız karidesleri hazırladığınız nohut püresinin üzerine yerleştirin. Tane biberler ve zeytinyağıyla süsleyip servis yapın.



karides yemek tarifleri lezzet

Lezizz Öneriler