ORTA ZORLUKTA

Nohutlu firik pilavı tarifi

Nohutlu firik pilavı tarifi

Firik, makarna üretiminde kullanılan durum buğdayının henüz yeşilken toplanması ve dış kabuklarının yakılarak ayıklanmasıyla elde edilen bir ürün. Yakıldığı için hafif isli bir kokusu olan firik, bulgurla karıştırıldığında ortaya enfes bir pilav çıkıyor. Siz de nohutlu firik pilavı tarifimizi mutlaka denemelisiniz, çok beğeneceksiniz.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı firik
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Hazırlanışı

Nohutları hafifçe yumuşayana kadar haşlayın.

Soğanları yemeklik doğrayın.

Sıvı yağı pilavı pişireceğiniz tencerede ısıtıp doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun.

Firik ve bulguru yıkadıktan sonra soğanlara ilave edip kavurmaya devam edin.

Son olarak haşladığınız nohutları tencereye alıp 3-4 dakika daha kavurun.

Salçayı malzemelere ilave edin, kokusu çıkınca baharatları ekleyin.

Son olarak tuz ve sıcak tavuk suyunu ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını kapatın ve orta ateşte pişmeye bırakın.

Malzemeler suyu biraz çektikten sonra altını kısın.

Pilavın suyu tamamen kesilince ocağı kapatıp tencereye tereyağını ekleyin.

Üzerine bir parça kağıt havlu örtüp kapağını kapatarak dinlenmeye bırakın.

15-20 dakika demlenen pilavınızı tabaklara bölüştürün. Cacık ya da ayranla servis edebilirsiniz.

Fotoğraf: Alamy

firik pilavı nasıl yapılır Firik pilavı tarifi nohutlu firik pilavı tarifi