GeriEt Yemeği Tarifleri Nohutlu bulgurlu sulu köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nohutlu bulgurlu sulu köfte tarifi

Nohutlu bulgurlu sulu köfte tarifi

Köfte tariflerinin en sevilenlerinden sulu köfteyi bu kez farklı bir şekilde yorumladık: Nohutlu bulgurlu sulu köfte… Yapılışı kolay ve pratik olan nohutlu bulgurlu sulu köfteyi yaz-kış tüketebilirsiniz. Peki, nohutlu bulgurlu sulu köfte nasıl yapılır?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram yağsız kıyma
  • 150 gram ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Nohutlu bulgurlu sulu köfte tarifi Nasıl yapılır?

Nohutları bir gün önceden ıslatarak yemeği pişirmeden önce 15 dakika kadar düdüklüde haşlayın.

Bulguru yıkayıp süzün ve bir yoğurma kabına alın.

Kıymayı, soğanı, maydanozu, tuzu ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun.

Köfte hamurundan fındık küçüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Yarım litre suyun içine domates salçasını ve zerdeçalı ekleyin.

Kaynayınca tuzu ve tereyağını ilave edip 5 dakika daha kaynatın.

Haşlanmış nohut ve köfteleri salçalı-tereyağlı suyun içinde 10 dakika pişirin.

Sıcak servis yapın.