GeriAtıştırmalık Tarifleri Nohut dürümü tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nohut dürümü tarifi

Nohut dürümü tarifi

Türkiye'nin lezzet başkenti Gaziantep'in kebapları kadar meşhur olan ve çok sevilen lezzeti nohut dürümü, et yemeyenlerin dürüm keyfi yapması için en uygun lezzetlerden. Haşlanmış nohut, yeşillikler ve baharatlarla yapılan nohut dürümü bir sokak lezzeti olarak bilinse de evde de kolayca yapılabilir. İşte nefis nohut dürümünün tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 dal taze soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet lavaş

Nohut dürümü tarifi Nasıl yapılır?

Nohutları bir gece önceden ıslatın.

Ertesi gün suyunu süzün ve haşlayın.

Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

Maydanoz ve taze soğanları ince ince kıyıp kuru soğanlara ekleyin.

Biberleri de ince ince doğrayıp karışıma ilave edin.

Baharatları, nar ekşisini ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın.

Son olarak haşlanmış nohutlarınızı da ilave edip iyice harmanlayın.

Lavaşları tavada ya da tost makinesinde hafifçe ısıtın.

Isınmış lavaşın içine 2-3 kaşık kadar nohutlu salatadan ekleyip dürüm yapın.

Nohut dürümü hazır! Afiyet olsun...